Muzikaal leider

Theater Orkest Brabant

Sinds januari 2017 maak ik deel uit van het nieuwe initiatief Theater Orkest Brabant. Dit 15-koppige theaterorkest heeft als ambitie om live de muzikale begeleiding van amateurverenigingen te verzorgen, altijd in combinatie met theater. De muzikanten zijn individueel erg muzikaal ontwikkeld op hun instrumenten en samen vormen we een mooie, swingende en/of volledige orkestklank! We repeteren om de week in Den Bosch, verzorgen shows op aanvraag maar organiseren ook eigen presentaties. Op 8 juli maakten we ons debuut in het Chassé Theater en inmiddels zijn we al volgeboekt tot januari 2019.

www.theaterorkestbrabant.nl

 

Brabants Muziek Theater

Sinds 2016 ben ik muzikaal leider van het Brabants Muziek Theater in Schijndel. Mijn debuut was de 25-jarige jubileumproductie "Titanic" waarmee we in 2017 de Amateur Musical Award voor "Beste Musical Drama" wonnen. Met het 25-koppige orkest en de 60-koppige cast bezochten we o.a. het Theater aan de Parade in Den Bosch en het Chassétheater in Breda. Bij deze stichting werk ik nauw samen met vocal coach Sofie Dirkx en regisseur André van Hest.

www.brabantsmuziektheater.nl

 

Musical & Show Combo

Dit is een groep ervaren, enthousiaste en ambitieuze muzikanten die amateur en semi-professionele theatervoorstellingen begeleiden. Naast muzikaal leider ben ik ook de drummer en zakelijk leider. We streven voor elke theaterproductie naar een hoog muzikaal niveau, door alles op maat te verzorgen d.m.v. de diverse packs met uitbreidingen. In juni 2017 hebben we de productie Little Shop of Horror begeleid. Eerder begeleiden we producties als Urinetown, Chicago, Bad Girls en Hairspray en in januari 2015 hebben we 12 voorstellingen van de Tilburgse Revue begeleid in de Stadsschouwburg van Tilburg. Ook in januari 2018 mogen we deze productie in Tilburg weer live begeleiden!

 

Spring Awakening

In maart 2016 was ik muzikaal leider van de productie "Spring Awakening" in de Verkadefabriek in Den Bosch. Deze productie werd geïnitieerd door de stichting "8 op de schaal van Richter" en gespeeld met jong talent van o.a. de vooropleiding van het Conservatorium Tilburg. De productie was goed voor 4 Amateur Musical Awards in 2016, waaronder voor "Beste Ensemble". Voor deze productie werkte ik samen met vocal coach Niels Jacobs.

www.springawakening.eu

 

sander muzikaal leider